Om oss

Sedan 1961 har vi på Båt-Sam sålt motorbåtar.

Under åren har vi byggt upp ett komplett båtvaruhus med nya och begagnade båtar, fyrhjulingar, vattenskotrar, tillbehör, verkstad och vinterförvaring.
Nya motorbåtar från Buster, Yamarin, Jeanneau, Ryds och Crescent, utombordsmotorer från Yamaha samt inombordsmotorer från Yanmar är en del av vårt sortiment.
Egna bryggor i Mälaren med flertalet truckar för sjösättning av din båt. Sjömack med bensin och diesel är också en del av Båt-Sam's kompletta anläggning.

Välkommen till Båt-Sam vid Mälarens pärla Kvicksund!

 Försäkjningen                     

 

 

Så började det

Sam Sundman föddes 1930 på en ö utanför Ekenäs i Finland där hans far var fiskare och redan som liten fick han följa med sin pappa ut i båten och fiska.

Fisket var hårt och olönsamt och i början av 50-talet flyttade Sam med sina föräldrar till Sverige. De bosatte sig i Engelsberg. Vid ett tillfälle åkte Sam igenom Kvicksund och tyckte det var vackert och snart hade han köpt marken intill Flintavik i Kvicksund.

Sam byggde en brygga och började handla med begagnade träbåtar. Efter ett tag började han sälja nya båtar, plastbåten gjorde sitt intrång. Nybåtsförsäljningen exploderade och båtarna blev allt större. 1969 invigdes båtvaruhuset och Sam kunde flytta in med en del av sin försäljning. Under 70-talet blev Båt-Sam en av de största säljplatserna för de berömda Nimbus-båtarna, 1973 och 1974 sålde man hela årsproduktionen på 120 stycken båtar.